Tuesday, August 16, 2005

Alhamdulillah

Alhamdulillah..... ari ni aku rasa tenang sikit... compare dengan hari-hari yang sebelumnya...... nyata dia bukanla segalanya dalam hidup aku..... life's more than that.... life's full of joy if you just know how to live it.... Memang aku kecewa, memang aku frust... aku kecewa bukan sebab takdir..... tapi sebab dia yang suka menggunakan alasan takdir.......Tapi ada baiknya semua ni terjadi... there's always a bigger reason for everything...
Pada kawan-kawanku... hangpa semua tentu tau kan aku macam mana...... nothing can keep me down for long.... aku frust pun kejap ajer... bukannya sebab aku tak sayang... bukan sebab aku tak cinta..... tapi kita kena la fikir secara rasional..... bila emosi menguasai diri........ semuanya diluar kawalan...
Dari semalam.... sampaila pagi ni....dia asyik antar msg utk dimaafkan.... aku tak cakap apa-apa... aku malas nak cakap apa-apa... nanti aku cakap.... sakit lak ati... baik aku senyap jer la.....
Erkkk... rasa nak balik kampung le pulak.... teringin pulak nak jumpa adik aku yang baru lepas training TLDM tu.... macam mana la agaknya dia..... dia tgh cuti 2 minggu, lepas ni nak pi posting kat Lumut... takla jauh sgt tu..... kena pi sabah baru tau....
Bercakap pasal Sabah .... adik aku yang angah... dapat keje kat golden hope plantation.... and nak kena posting kat sabah awal oktober ni.... sekarang tgh gila rancang nak kawin.... katanya dalam akhir bulan 9 ni... kursus semua dah pi..... surat kebenaran dari pejabat kadi pun dah dapat.... Nampaknya jodoh dia sampai dulu la.....
Aku kenala pindah ke umah member2 aku kat pantai dalam gak.... Ajai.. here i come... jangan lupa kemas bilik.... barang aku banyak siot..... it'll be just like old days...

p/s: takda hidup yang sempurna.... kalau kita dapat menerima ketaksempurnaan tu... sudah cukup untuk merasa bahagia

9 comments:

Anonymous said...

banyak barang aaa... so yg mane-mane dah seasoned tu tau2 la ye... nampaknye aku kene renovate la blik tu, brg aku pun tak sikit jugak..

kene call interior designer jap lagi....

Sham said...

kasi susun baik2 tau.... ada duit... kita kasi pasang astro.... hahahaha... buleh tgk kartun sampai lebam... hehehe

Anonymous said...

hasil nukilan sharis.


hah..apa lagi..pasang astro..pasang astro tu biar satu rumah boleh tengok..hehe..
aku la housemate ajai..untuk pengetahuan kawan2 yang masuk blog kawan aku yang bernama sam ni.

sam..jangan kecewa sangat.
hang pun satu..dok pi dok rumah mengelamun buat apa.
jom kita pi lepak kat mana2 ka.
boleh kita 2 orang sama citer pasal hang.
aku boleh mendengar sam.
hang pun tau aku bercinta jugak sekarang ni kan.
tambah pula aku ni dah tua.. (sama umur dengan hang) tapi keja belum lagi.
ada peritnya juga aku dengan awek aku yang dah keja selama 2 tahun lebih..
dugaan kuat tu..
apa lagi..mai mai la rumah aku,kita pi lepak kat mapley ka,borak2..kasi turun hang punya tensen..
kalau disimpan pun tak guna..
makan diri aja tau sam.
makan nasi takpa la..hehe.
aku serius ni.
kita dah kenal lama.aku boleh menjadi pendengar yang terbaik
you know me man..
muahhh...(hehehe)

Sham said...

oit... oit... sapa tua ni.. hang la tua... aku tak ekkk... hehehe... tgk la beb .. ini ari malas nak kluar arrr... nak tgk vcd... len kali aku mesti pi punya....

anakomak said...

muehhehe bang long dah tuo.... ekekekek :p

Sham said...

mudo lagi laaaaa

anakomak said...

hahahhaha perasan ah tuh :p

Sham said...

apo perasan lak.. betoi apa

comot said...

mmm...bile kite dapat terima kelemahan orang lain barulah ade give and take..same-same faham yang masing2 punya kelemahan..takkan ade alasan untuk memutuskan hubungan...saye pun faham keadaan tuh..skang saye pun tengah cube deal dengan prob yang same..hehehe..wish me luck!!!harap2 Allah bagi kekuatan pade kite...=)