Tuesday, November 14, 2006

Malas Ah!!!

Assalamualaikum,

Woooo... macam ni rupanya blog aku, dah lupa la... lama giler tak jengok.... wuik.. takan la aku ilang ingatan sampai macam tu skali.... Cuma ayat untuk memperli diri sendiri... tu pun lepas kena perli ngan budak sekor tu.... Betul malas... aku takder betul-betul takder idea nak update blog.... Tapi lepas disindir, gagah la jugak nak merapu serba sedikit......

Open house.. open house.... biasala tradisi lepas raya... tentu ramai yang terima jemputan ke open house.. tak putus-putus sepanjang 2-3 minggu ni.... perut sampai sendat diisi dengan segala macam rendang, lemang, ketupat dan bermacam-macam lagi biskut raya yang kita sendiri pon tak tau namanya, makin kreatif la masyarakat kita ni.... ada saja jenis-jenis biskut baru yang muncul setiap tahun.... selera makin besar.. adat la kan... Tapi.... aku banyak habiskan masa di rumah sepanjang minggu.... malas nak ke mana... ditambah pulak dengan musim yang tak menentu.. panas yang terik, tetiba menjadi hujan ala ribut.... Baik aku stay kat rumah melayan movie yang aku dah muat turun... atau pun melayan mini series yang juga di muat turun.... bercakap pasal mini series ni, sekarang aku tgh gila menonton smallville musim ke 6, Lost musim 3 dan juga Heroes musim 1. Bila terfikir, best jugak ada broadband kat umah... time boring, boleh muat turun movie atau mini series tak pun anime.....Tapi bila time connection slow yang amat.... rasa nak ngamuk pon ader jugak....

Cuti sekolah makin hampir... kalau dah cuti sekolah tu.... satu lagi musim akan tiba..... musim orang kahwin.... Kenapa ek... diorang ni suka kawin time cuti sekolah? Kalau nak difikirkan, budak sekolah jer yang cuti.... kita yang kerja ni, tetap kerja macam biasa jugak... Entah la.. aku takder anak.... maybe time cuti sekolah ni, banyak ibu bapa yang turut cuti.... menghabiskan cuti tahunan.... But still.. napa nak buat kenduri kawin time ni... 26/11 ni sampai 3 undangan aku dapat..... nak pegi semuanya ke? Terpaksala buat priority, kalau nak travel ke 3-3 tempat tu.. memang tak mampu la, lain la kalau ader yang nak mengangkut... tu pun dikira yang di lembah kelang saja... yang 'out-station' mcm mana plak? Apa-apa pun... selamat berbahagia ke anak cucu.....

P/s: PRIME dah abis... tak sabar nak tunggu result

3 comments:

Masy said...

hoh nk kene sindir baru leh apdet blog ke?klu cenggitu tukau ah nama blog..jadik Sindirlah Diriku Untuk Berita Terkini :p

Sham said...

Ceh... hampes tul... takmo arr tukar nama.. ye la.. ye la.. nanti saya apdet le slalu

ai said...

wahh...muat turun mini series?? smallville?? nak kecek bleh tak? ai dah takde internet kat umah.. laptop rosak... kalau nak minta citer tu...bleh ker?