Thursday, December 21, 2006

Take a Break

Assalamualaikum...

Hai Ols! Sejak akhir-akhir ni aku betul-betul takder mood nak keje... maybe sebab dah hujung tahun, ramai staff kat sini yang sedang bercuti panjang, secara tak langsung turut mempengaruhi mood aku... Aku dalam mood cuti. Kalau ikutkan hati, memang aku nak abiskan cuti aku... ambik dari 26 hingga 29/12.... dah tentu seminggu lebih aku kat kampung... tapi kalau cuti lama-lama pun boring jugak... lain la kalau ada aktiviti yang dah dirancang kat kampung.... nak outing pun... sekarang ni musim hujan... Taiping pulak tempat yang paling banyak menerima hujan sepanjang tahun... Of cos' la everyday akan ujan...

Semalam aku ambik half-day, semata-mata nak berpoya-poya kat midvalley... sebenarnya aku memang dah plan sejak dari minggu lepas lagi... Semuanya gara-gara mood cuti aku ni.... Pada mulanya aku memang takder plan.. ingat nak window shopping aje.. jalan-jalan tanpa arah tujuan..... Tapi bila difikirkan balik... ari rabu tiket wayang murah.. aku trus ke Gsc online, booking tiket utk citer Cicakman... Aku booking pukul 2.00... keluar opis lak pukul 1.00... ader 15 minit utk aku sampai ke midvalley... pecut moto lebih kurang.. tetiba jalan sesak pulak masa nak masuk ke dalam midvalley tu... Ape kejadahnya ni, time2 weekday pun jalan boleh jammed... ni semua angkara cuti sekolah ler nampaknya..... Sampai kat Gsc dalam pukul 1.25.... dah lewat 10 minit ni untuk ambik tiket.. trus ke kaunter booking... sib baik la tiket tu belum di'release' lagi, kalau tak..... naya aku nak kena beratur... dah la line sket punya panjang.... Masa aku ambik tiket utk citer cicakman tu... aku ambik skali utk citer Eragon, pukul 4.10.... Yeah!!! aku layan 2 citer semalam.... dah lama sebenarnya aku tak buat macam ni.... dah lupa kenikmatan melayan 2 citer dalam sehari....
Lepas ambik tiket, aku ke foodcourt... lapau beb.... pekena Grilled Chicken Chop yang amat sedap... abis makan memang ngam-ngam pukul 2.... berjalan dengan lajunya ke Gsc.. Laaaaa.... tak boleh masuk panggung lagi rupanya..... penat ajer aku berlari-lari anak tadi.... pukul 2.10 baru leh masuk.... Overall aku boleh simpulkan, citer cicakman ni memang lain.... dengan jalan citer yang cukup menarik serta kesan visual yang lebih realistik... tetapi banyak lagi yang perlu diperbaiki..... terutamanya dari segi lakonan dan juga dialog... Apa-apa pun syabas kepada Yusry dan juga Kru Motion kerana "Berani" membikin filem ni....
Abis citer cicakman, aku trus ke panggung 10 untuk citer Eragon pulak.... seat aku dibelakang sekali bersebelahan dengan sepasang couple...... pada awal cerita... yang lelaki(dok kat sebelah aku) ok ajer... duduk pun straight.. then bila dah lama-lama.... mula la nak melentok... macam2 aksi lagi la yang boleh ditonton... kiranya memang berbaloi la aku masuk panggung tu.... dapat tonton 2 cerita dengan sekali gus.... Citer Eragon ni berunsurkan fantasy.... ala LOTR gitu... memang genre yang aku minati.... jalan citer yang sungguh menarik... watak yang sungguh berkesan.. serta kesan grafik yang amat-amat realistik.... setahu aku akan ader sambungan untuk citer ni nanti.... Bila la watak2 dari novel Dragonlace akan dihidupkan pulak....
Lepas citer Eragon... pusing-pusing midvalley jap.... membeli-belah apa yang patut.... dalam pukul 8.00 baru aku berangkat pulang...

3 comments:

ai said...

wahhh...bestnya layan 2 citer dalam sehari.. ai pun penah wat gitu dulu.. tapi sekali je laa.. masa tu ada citer "Bewitched" dengan "Herbie Fully Loaded"... memang best.. tapi laa nie dah tak dan nak wat gitu... terlalu bz dengan keje... one day, maybe akan ulangi kot saat2 gitu... erkk.. tunggu ada duit gaks laa..hehehe

arianna adrizal said...

yeke berlari-lari anak.. bukan berlari-lari bapak??!!

kekekekekekekeke...


samat menyambut aidiladha.

Sham said...

anne... kalo berlarian bapak... sure bergegar midvalley tu