Thursday, January 08, 2009

New Beginning ... Again?

Assalamualaikum,

Seperti yang mati dihidupkan semula (jadi zombi), aku decide untuk hidupkan semula blog aku. Sebab apa? Suka hati aku la... hahahahaha... Kali terakhir aku update blog ni, aku still lagi bujang trang-tang-tang, but now happily married and expecting our first born. Hidup pon dah lain, ditambah pulak aku sekarang sedang melanjutkan pelajaran. Full time study and full time husband. Memang jauh berbeza dengan sebelum kawen dulu (body pon dah lain, huhuhu).

Walaupun tanggungjawab kejer dah memang takder, tapi tanggungjawab sebagai suami and sebagai pelajar sungguh berat. Bukan senang beb nak imbangi kedua2nya. Setelah setahun, alhamdulillah, aku masih boleh survive. Sepanjang setahun ni jugak dah banyak dilalui, ada pahit dan ada manis... semua pengalaman beb. Dah banyak jugak yang aku belajar, terutamanya tentang manusia.... memang banyak betul ragamnya.... yang tak pernah aku sangka wujud pon ada...

Aku tak mau cerita pepanjang untuk posting pertama ni...... mungkin lain kali la ek...


P/s: Biar Mati Anak, Jangan Mati Adat.... Apakejadahnya.... Anak kurniaan Allah, amanah kepada kita. Adat cuma buatan manusia, siapa kita untuk mengutamakan ciptaan manusia dan mengabaikan Amanah yang dikurniakan. Relevenkah lagi pepatah ini? Bak kata Nabil, Lu pikir la sendiri... Assalamualaikum

2 comments:

Masy said...

ahaks!! sibbaik nk ade anak, klu tak blog awk ni jadik piramid simpan firaunlah gamaknye.

apepon, congrats utk awk n wife. pasni kene manje lebih laaa heheheh~

Ms Minnie said...

welcome back...