Tuesday, September 20, 2005

Wedding

Last weeend, adik aku dah selamat melansungkan perkahwinan dengan buah hati dia Siti Norniza... setelah lebih kurang 2 bulan merancang... akhirnya semua telah menuju ke penamat... So, last week hidup aku pun turut tunggang-langgang la... biasa arr.. the first marriage in my family... semuanya first time.. takder pengalaman lagi..... adik aku ni asal jadi jerk... yang lain2 tak kisah... sampai pakai inai pun pagi nak kawin tu baru pakai.... Sebenarnya diorang dah akad nikah ari rabu sebelum tu..... tak le kelam kabut sgt.... if not... i can't imagine la... sbb pagi weekend tu pun dah kelam-kabut semacm jerk...
Hari kami bermula pukul 7 pagi ahad tu... adik ajak aku pi umah makcik aku kat shah alam utk ambik baju pengantin dari mak aku yang dah sampai kat pada pukul 3 pagi lagi..... Mak aii... ramai gak family aku yang datang.... aku lak yang tensen... mana taknyer.... tak abis2 tanya soalan bila nak kawen..huhuhu.... kasi duit... kasi calon... aku kawen la.... apo raa....Pastu lak kami ke Puchong, umah pengantin perempuan utk hantar baju pengantin perempuan.... diorang guna kaler ijau... nanti aku post la gambor.... saborrr....
Dah antar baju.. kami balik ke umah kat pantai dalam... adik aku yang kecik skali pun ikut.... time tu lah baru nak pakai inai... pakai lebih kurang sejam jer, warna inai pun oren semacam jer.... jadilaaaaa... aku call member aku sharis... sbb dia kata nak ikut skali.. maklum la... orang dah bujang balik.... mana nak tau kot bertemu sapa2 kat sana ker... apa2 pun sharis... beratur blakang aku ek... aku chop dulu.... huhuhuhu...
Dah siap semua.. kami pun ke shah alam semula... kat sana lah baru nak buat final preparation... alamk... takda sorang pun yang reti nak pakaikan samping.... sib baik la jiran makcik aku reti.. kami import dia jap..... siap tolong makeup kan adik aku lagi.... free of charge.. oh tidak.. upah bunga telur 2 bijik... hehehe....
Reti ke tu mak?

Semua dah ok... dah confident ok... konvoi kami pun bertolak... Ade brapa bijik kereta ek... jap nak kira.... ada 5 bijik kereta... dan sebijik van... dalam perjalanan tu tah macam mana adik aku pi megong lak.... dia tunjuk jalan lain.... rombongan yang lain2 pulak follow sepupu aku ikut jalan lain.... tinggal lah kereta pengantin bersendirian ikut jalan lain... sib baikla sepupu aku tau jalan....Bila dah sampai sana tu..... emm... tak byk cerita nak aku taip kat sini.... everything going smoothly..semuanya dah slamat....... Yang aku tensen.... napa la tak abis2 dgn soalan tu.... mak ipar adik aku pun dok tanya aku soalan tu.... adoi.... tensen..... Berarak..
Apo pandang-pandang?

Uish bang.. sodapnyer lauk....
akhirnya.. ada gak gambor kameraman

5 comments:

anakomak said...

erkk adik dah kawen?? warghhhhh apsal bang long x jemput huhuhh :p

ahaksss... ayo... bang long.. soklan lagi "bila mau buat nasi minyak lagi?" hahhahaa

Sham said...

iye ke tak jemput.. aisey lupa la.. hidup tgh kucar kacir skarang ni...
nasi minyak? bila2 pun boleh... pi makan kat kedai la

anakomak said...

uk uloh kekudu ah pakcik lanun nih ahaksss...

Sham said...

lanun tak cukup income.. biasa arr.. hehehe

edwardammons75975806 said...

i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here