Tuesday, April 25, 2006

Eksiden

Assalamualaikum....
Hari ni aku cuti.... nak tau sebab apa aku cuti? Sebab aku eksiden masa balik keje semalam... Best ka eksiden tuh? macam hampes punya sakit... damm its hurt... Macam mana aku boleh eksiden? Jap nak imbas kembali... wuingg... wuingggg(bunyi flash back)....
Semalam aku kluar sharp on time, iaitu pukul 5... disebabkan idung aku yang tak tak abis2 mengalun bunyi. cruuutttttt... creeetttttt.. pastu batuk plak tak hengat punya..... malas aku stay lama-lama kat opis...... Lepas hantar Cha-in ke Padang Merbuk, aku trus meluncur laju menghala ke Jalan Meru, sepanjang perjalanan tu aku tak rasa apa2 yang pelik.... cuma selsema aku ni buatkan aku rimas.... Elok sampai ke persimpangan ke KL sentral tiba2 tayar motor aku mula menggelongsor... Aku ilang kawalan.... dengan kelajuan 70kmh, moto aku mencium tar... begitu juga tubuh aku. Nasib baik takda kereta kat blakang aku masa tu.... kalau tak, sure parah.... Ada jugak la penunggang moto yang berenti untuk memberi bantuan, dengan menolong menghalang kenderaan lain dari melanggar aku.... Thanks.. who ever you are.....
Aku tolak moto aku ketepi jalan, ada sebuah kereta peronda polis dah berenti kat tepi... Polis tu kluar dan tanya aku apa jadi.... Aku trus explain yang kat tepi jalan tu ader minyak itam yang tumpah.. memang sebab tu lah aku ilang kawalan tadi... makhluk mana la yang biar minyak itam tumpah kat situ... siap ader tong plak tu kat tepi jalan.. Polis tu suruh aku pi hospital... dan dia akan hubungi DBKL untuk bersihkan tumpahan minyak tu.. Malas plak nak pi hospital... aku start moto, trus menuju ke umah, sib baik la moto aku tak teruk..... calar sket je.... badan aku dah sengal-sengal... darah pulak dah mula menitik dari tangan aku.... Ah.. tak kira, janji sampai umah... Masa dalam perjalanan balik tu, aku dapat rasakan yang tayar moto aku masih licin, akibat terkena minyak itam tadi..... Apa-apa pun, Alhamdulillah aku terselamat.

Kecederaan kecil di tangan(dah letak antiseptic)

Kat siku(tempat lain tak dapat ditunjukkan

41 comments:

Masy said...

errkkkkkkkkk....... *pengsan*

ape neh..cite je laa..tunjuk gmbo laks..adoiiii laaa..

5 MAIMUNAH '97 said...

huhuhuhuhuhuu!
siann diye..
tempat lain xleh tunjuk tue mane ek.? ahahahahahh!
ema_azerlma

Anonymous said...

ala sian nya awk sham...da g klinik ke? take a rest...rajin2 sapu ubat kt tmpt luka tu...mkn ubat...da nk kena kan..nk wat camana..anyway get well soon

zue

are_tie84 said...

kesiannyer... alhmdulillh awk slmt...

Sham said...

masy.. kalau tak tunjuk gambar... tak dramatik la.... ahakssss

Err. ema rahsia la.. aik dah ada blog ka?

zue tak teruk sgt, malas la pi klinik.. sapu minyak gamat jer... luka cepat kering sket.... cuba bengkak tu la yang tak tahan sket

fatimah... alhamdulillah.. tu yang penting...harap diorang bersihkan cepat minyak itam tu

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Anonymous said...

nasib baik awk selamat . tu yg penting . luka tu tak pa nt sembuh ,, cuma parut jer . jgn makan kicap jer,, nt parut itam .. syukur awk tak pa x2 ..

Anonymous said...

leerrrrrr...nape samp leh jatuh tergolek dok.nasib xder kete klu x uwaaaaa..x sampai ati nk abiskan ayat. uk..uhuk..hiks.hiks.uwaaaaaaaaaaaaaaa...dah nasib badan..nk wat camne bukan di mintak2..
minyak itam sape le yg dok tumpah kt jln sampai kwn kita ni jatuh tergolek-golek ;) sham, sakit ehhh..cian dier..nape x p klinik takut eeehhh?? mesti menangkap.. kepedihan tahap cipan..
nasib sempat bangun klu x ada awek lalu ilang machoooo 2
opsssss... sori. jgn marah sy bgurau senda ditengahari...
bise ar anak lelaki kena tahan bab jatuh nie..awek main paintball tergolek dok pon leh tahan pe x kan abe machoo x leh tahe kok..
gambar tue ngeri arr..cam ada pengalaman je sizuka...ingat.. ingat sampai bila2...
rider bise arr..

jgn lupa boh ubat sampai luka tue kering..nk kasi ilang parut sapu kulit pisang.insyallah..

berhati2 dijln raye..ingatan tuk diri sendiri gak..

-sizuka-

Sham said...

sizuka... malang tidak berbau... dah memang nak jadi... cuma next time kena berhati-hati lagi la.... nasib baik tak teruk sangat.. cedera luaran ajer.. kalau patah tulang ke... kan lagi naya....

Anonymous said...

malang klu dah berbau bukan le malang jawabnya sham..yg berbau tue namanya bukan malang tapi rendang hehehe.
sakit ooo.pernah rase sebelom ni tue yg tau tue..klu ada terkena2 kt kaki tue mmmm time tido alas bantal bio kasi tinggi sket..mudah-mudahan x bengkak..
xpe arrr nextime berhati-hati.tenung jalan tu tol2 jgn sampai tembus udah ;)

-sizuka-

Sham said...

badan rasa sengal-sengal lagi nih angkara bergolek atas tar.... luka tak baik betul lagi.. dah bengkak sket.. 2-3 hari ok la kot... kena jaga makan, takut gatal plak nanti luka ni

Anonymous said...

kalu letak rose hip oil bagus juge...
tapi luke u besar2.. nanti byk laks nak gune.... rose hip oil dah lew mahal.. ehehhehehe!
ema_azerlma

Anonymous said...

oit..ko ok ker??

jaga diri baik2 weh..

seram iLa bila dengar org jatuh motor nieh...banyak kes la nie..ko jgn berangan banyak sangat...

Sham said...

ema.. saya guna minyak gamat jer.. luka cepat kering... murah lak tuh.. ahakssss

aik... ader gak dak ila nih... pi tak umah emli tadi?

Anonymous said...

minyak gamat elok jgk ,, cepat luka tu tutup .. baik awak pi urut tempat yg segal x2 ..tu .. la nie memang la x rasa sok lusa susah awk nak bgun ,, take care ,

Sham said...

ala.. malas le nak urut2 ni.... lama2 ok le kut.. ahakssss

zura lias said...

aiyakkk...sakitnye..sakitnye...

Anonymous said...

mmm awk nie .... malas pulak...

s2m3r said...

tak pie lah..takut...

heheheh..saya fobia bila bab2 kematian nieh....

anyway...mesti abg emli sedih kan...

arianna adrizal said...

sham,
laaaaa...awat jd lagu nih???? terkejut sy.

*sakit pale tgk. alergic darah da..

Anonymous said...

sham,luka klu nk baik mmg gatal..base dr pengalaman lalu klu lecet2 kat kulit nie mmg makan mase nk baik.nk2 klu tempt2 yg senang kena air cam kaki dan tangan..sabo je ar..
bawak-bawak le berpantang.taruh ubat dan selawat syifa.mudah-mudahan kurang sket gatai tue :)


-sizuka-

Sham said...

zura.. tak aih.. mana ada saket.. ahakssss

ila.... memang la sedey.. sedey betul tgk dia semalam.... ngan anak2 dia lagi

anne.. laaaa.. tak leh tgk darah ke

sizuka... saya suka main2 kat area2 luka ni... rasa gatal2 lak..

arianna adrizal said...

x leh arrr!

Sham said...

ye ke.. saya suka tgk darah.. rasa mcm nak minom jer.. nyumm.. nyumm... hahahhahaha(gelak ala2 vampire)

Anonymous said...

huhuhu..gatal kat luka kesan dr jatuh moto ke gatal dot.dot.dot.
gurau je jgn mare arrr..nnt kena jual tau..
tunggu luka tue kering pastu countdown bila nk kopek kopeng yg kering isk.isk.isk. gayat lak mendengo

-sizuka-

Sham said...

err.. gatal dot.. dot.. dot tu gatal aper?
ish.. tak kopek la.. biar jatuh sendiri

Karl Hiunzm said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang kerja dari rumah di sini.

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)