Tuesday, August 01, 2006

Antara Tepeng dan K.L

Assalamualaikum,

Fuh... lega kpala aku lepas lebih kurang 3 hari kat kampung, walaupun sepanjang 3 hari tu aku dok umah ajer tapi aku rasa cukup sronok.... mana taknya... time lapar ajer, jengok la dapur.. tentu ada benda yang boleh dimakan.... kalau kat sini, nak kena kluar plak... jalan lagi.. adoi la... sbb tu bila time malas tahap gaban.. sanggup berlapar lagi dari kluar cari makanan.... Itu le adat dok bujang ni... Cakap pasal bujang, kat kampung aku rupanya ramai yang akan mengakhiri zaman bujang diorang..... masing2 tunggu duit cukup jer.... takpa la.. jodoh diorang dah sampai.... kalau dulu aku cukup tensen kalau orang tanya soalan2 berkaitan jodoh ni, tapi skarang sikit pun tak... maybe aku buhsan ckp pasal jodoh... pi mampos arrrr....
Rupanya meriah rumah aku ujung minggu lepas... dengan adik aku azhar balik kejap untuk settlekan urusan kemasukan ke maktab.. akhirnya tercapai gak hajat mak aku untuk salah sorang anak dia jadi cikgu.. walaupun baru jer masuk.... ader 5 tahun lagi untuk abis study.. tapi mak aku dah sronok sgt.... Dia dihantar ke maktab perguruan di Besut.. jauh btoi....
faizal pon ada kat umah... bawak balik keter baru... sronok le bapak aku sbb keter tu akan disimpan kat tepeng.. adik aku tu kena posting kat kuantan.... kat atas bukit katanya... jaga radar tentera, almaklumla dia kan tudm.... baru jer lepas konvo ari tu.. Masak le ko dok atas bukit tu.... kata dia.... tujuh hari atas bukit... tujuh hari lak cuti.. macam tu la rutin kerja dia nanti.. ok ler tu.. dapat tujuh hari cuti lepas setiap kali shift kerja..... Jangan memboya kat kuantan nanti dah la....
Si Iwan plak mcm biasa la... balik dari lumut dengan member2 navy dia.. duit memanjang tak cukup... keje tak stress lagi sbb dia dah ader junior.. tak la kena buli mcm dulu.. pepaham jer la mcm mana keadaannya dalam tentera.... yang senior membuli yang junior... stakat basuh baju senior tu bender biasa la..... Adik Ipar aku pun balik ari tu... dah besar perut dia.. maklum le dah 7 bulan, lagi 2 bulan bersalin ler.. sure nama anak pon dah ader tu.. ahaksss.. soli arr cik siti... Si Lan tak dapat nak balik ler.. skarang dia kat Paloh, asistant manager ladang kelapa sawit kat sana... dengar kata berkawan dengan ular.. ye la kat situ penuh ngan ular tedung...
Seperti biasa la, ari tu aku balik taiping naik moto... alhamdulillah.. takder aper musibah yang menimpa... cuma time balik ke kl pagi isnin lepas.... ujan sepanjang jalan dari taiping ke tapah.... angin plak kuat, jadi takleh la aku bawak moto laju2...

p/s: Ari ni masuk jer opis, dah memacam keje menanti.... letih gak la berkejar-kejaran.... tapi nampaknya semua keletihan tu dah hilang bila dapat surat dari HR tadi.... Alhamdulillah.... syukur la atas rezeki yang dikurniakan....

14 comments:

Anonymous said...

hehehe...surat apa tu sham? cite arrrrr....

zue

Sham said...

surat cinta.. ahaksss

arianna adrizal said...

Tahniah!
1. sbb bakal jd pokcik..hehe
2. sbb naik gaji (ye ker? pepandai je haku. :P)
3. sbb da apdet blog!! yeay!!!!

Sham said...

thank you.. ahaksss.... tahniah yang last skali tu mcm perli je.. hahahah

Anonymous said...

tahniah naik gaji .
tahniah tk lama jd paklong ..

Sham said...

tima kseh.. tima kaseh.. tapi mana tau naik gaji ni? tak inform pon kan.. hehehe

Anonymous said...

wahhhh...durian runtuh nii..kena open table ni...sedekah selalu..
moga bertambah lagi rezeki...hehehe

zue

Sham said...

Durian tak runtuh.. dia luruh jer... ahaksss

arianna adrizal said...

hahahahaha! tau takpe...

Sham said...

Fuyooo.. ader lagi dak anne ni kat opis

ai said...

wahh...orang bnm semua naik gaji kaa?? hehehe...so sham, bila nak belanja saya makan?? erkk.. aci tak minta gini?

Anonymous said...

wah...abg ipar naik gaji....patutla lebih jer bagi kat mak,alhamdullilah...

dah masuk bulan 8 dah anak sedara awk ni...bulan depan jgn lupa ek...craddle baby satu...warna biru tau

Anonymous said...

naik gaji????? naik gaji??? naik gaji???? best woooo leh apply kad credit yg mana satu?? gold ke platinum?? ;)
saje je nk usik.. yuk open table sate kajang?? orait?
ayat tak tahan?? "pi mampos arrr" dahsyat tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
tensen2 sy takle sampai ckp camtue .....bengang tahap cipan VS gaban tue brother..

ros

Anonymous said...

Excellent, love it! here