Wednesday, August 16, 2006

Kedebushhh!!!!

Assalamualaikum,

Kedebushhhh!!! begitulah agaknya bunyi kita kalau terjatuh..... Bayangkan la kalau jatuh dari tingkat 18 dan tersangkut di tingkat 11.. Sebenarnya aku nak merujuk kepada kemalangan yang berlaku kat opis aku pagi tadi. Seorang technician telelift(telelift ni sistem pengangkutan surat-surat yang disambung terus dari setiap department ke unit mel) berbangsa cina, tergelincir dan jatuh dari tingkat 18 ketika sedang melakukan kerja-kerja selenggara... Aku tak tau la mcm mana dia boleh jatuh, tapi punca utama sbb dia tak pakai tali keselamatan.
Peristiwa berlaku dalam pukul 10.30 pagi, masa tu aku tgh dok nolong(sambil juai minyak) sorang staff baru kat department aku ni configure email dia.. ada la yang bawak berita ngatakan yang ada orang dah jatuh dari tingkat 18..... abih le kecoh department aku time tu.... macam-macam spekulasi plak kluar... bunuh diri lah... jatuh celah lubang lift lah... memacam lagi laaa.... Untuk mengompem kan lagi cerita, aku pon naik ketingkat 10 untuk mendapatkan berita dari sumber terdekat....Memang sah la dah ader orang jatuh, tempat kejadiannya boleh dilihat dari tingkap kat area toilet blok aku... Oleh kerana aku berada di tingkat 10, mayat pulak tersangkut ditingkat 11, memang jelas le kelihatan ahli bomba sedang berusaha mengeluarkan mayat. Cuma mayatnya tak boleh nak nampak sbb terlindung.... Boleh nampak la darah terpercik kat kawasan kejadian tu. Usaha mengeluarkan mayat(gambar dikidnap dari blog ret)

Dalam pukul 12.30, mayat telah berjaya dikeluarkan, tapi dalam bodybag la, dah takleh nampak condition mayat tu cuma bodybag pon berlumuran darah..... sesaper yang mabok darah tu sure boleh pengsannyer.... Lepas ni sure adernyer staff yang tak brani nak stay back lelama.... ngeh..ngeh..ngeh... Sbb ngikut kepercayaan cina skarang bulan 7 dalam kalendar cina.. bulan hantu lapar... hahahahaha....

11 comments:

ai said...

hmm...ada gaks dengar berita pasal tu dlm kereta on the way back home tadi... tapi tak perasan plaks orang tu cina... emm...sian.. camner laa bleh tergelincir.. pg nanti sure kuar paper punya citer nie...sbb ada dlm berita radio

Masy said...

bt tau arinie, baca paper.
waaaa...nanti ade manyak antu..huhuhuuhuh.. sakotnyee..sakotnyeee

Sham said...

eh masy.. awak tau tak, kat AZM tu ader orang mati bunuh diri dulu... takan awak tak tau kot...

Masy said...

AZM tu katne?kat opis awk ek?x penah dgr aaa opis nama AZM, harap maklum..hohooho

Sham said...

eh silap.. IZM..huhuhu

arianna adrizal said...

ello..ello.. apsal sy tak tau pun??! yg sy tau kat putrajaya tu.. yg terjun bangunan sbb hypertension (kot..) cina gak tu!!

dr penceritaan awk sy ingat org tu cedera je.. tak sangka lak smpai mati. isk. sib baik gamba tu xde darah2... eee..

bleh tahan gak kecoh mamat ni.. mcm wartawan hiburan ternampak siti jek.. siap turun tingkat bwh cari cerita. kehkehkeh! jgn maraaa eh.. gurau2!

Sham said...

eh ello..elloo.... mcm ni tak layak lagi jadi wartawan hiburan tau... kalau nak tgk liputan yang lebih meluas.. pi 2 ni http://kawanlama.blogdrive.com/ atau http://tipahvogue.blogspot.com/
Anne. kalau nak tau sampai skarang dok bau hanyir lagi..

arianna adrizal said...

eeeuuwwwwwww... bakpo mung cite!! kan da penin.

Anonymous said...

Tak tahan tollll dak syam nie ehh..
ada gaye reporter gak dier nih.. huhu leh tahan kepoh dia..psssssstttt sham,takder ke godaan seram lepas kejadian tu.naik lift yg same tue...

ros

Sham said...

anne...penin ek.. minum la minyak cakap kapak....huhu

arianna adrizal said...

cehh!!