Saturday, September 23, 2006

Gath vs Gath

Assalamualaikum,

Gath vs Gath? Aper kejadah tu? Sebenarnya semalam dan hari ni aku telah menghadiri 2 sesi gathering.... The first one dengan geng-geng Tekad and then tadi dengan bloggers... Sesi bersama Geng Tekad semalam telah berlangsung pada jam 9.30mlm di Cosmic Bowl Midvalley. Pada sesi ni, dengan secara tak rasminya aku n Yap telah dilantik sebagai organizer....
Sebenarnya tak plan pun nak buat gath ni, aku n Yap just discuss nak pi karaoke... tetiba plak timbul pasal gath.. discuss.. punya discuss, kami buat keputusan utk membuat sesi bowling(coaches bowling), ni sebenarnya idea yap. Kami discuss ni ari khamis malam and nak buat sesi bowling ni on friday... Masa dah suntuk, mula2 blur gak, tak tau macam mana nak invite coaches yang lain... sib baik Naz bagi idea utk email ke Tekad Penang Yahoogroup.... but the problem is, tak ramai yang buka email yahoo... the other method is by 'sms'ing kawan yang lain... Alhamdulillah, ramai jugak yang datang malam semalam... Sapa yang dtg ek semalam... jap nak buat list.... Aku n Ajai(housemate), Yap, Fiza, Naz(with 3 friends), Eyeda, Caaint, Raj, Jemy(with a friend), Zuel, Shikin, Arman and K-E... Sebenarnya tak sangka seramai ni.... Aku cuma frust sebab kami cuma dapat 3 lane.. so, nak tunggu giliran utk mem'bowling' tu lambat la..... Boleh kata sampai hilang la moementum perlawanan(sebenarnya nak cari alasan kenapa aku dapat tempat tercorot semalam).... But it was extremely fun.... Tekad Geng(gambar dikidnap dari blog naz)

Lepas bowling, kami menuju ke bangsar utk menjamu selera. Seperti biasa, bangsar memang pack la time-time macam tu... Especially on friday night..
.. Nasib baik la aku ngan ajai naik moto... tak seksa nak cari parking.... Kami lepak kat Nasi Kandar Pelita, borak punya borak... tetiba si Yap mula la mengeluarkan beberapa teka-teki yang teramatlah mencabar minda...... Antara teka-teki:

1) Tok Kuda Laut orang panggil apa?

2)Kalau ada tikus lalu bawah karpet, kita nampak kan? nampaklah macam gelembung bergerak bawah karpet tu. Then kalau tikus tu naik basikal, lalu bawah karpet, still boleh nampak kan?
Tau kan tikus tu ada bawah karpet kan?Nampak la juga gerak2 kan?Kalau macam tu, macam mana kita nak tau ada tikus tak dalam fridge tanpa membuka fridge tu?

3)kecik2.. hitam2.. ejut2... apakah bender tu?

Ha.. kalo korang tau jawab la..... Kremp gak la kpala dok pikiaq... sib baik la jawapan diberi pada malam tu gak... kalo tak memang aku bakar kreter Yap tu.. hahahahaha..... Memang best arr... lenguh mulut aku sbb ketawa... Nampaknya Ajai pun enjoy walaupun first time join aku.... dekat pukul 2 pagi baru kami beransur pulang... sib baik la rumah aku dekat.... kalo tak, jenuh gak la.. mata dah la ngantuk... Can't wait for the next gath.... Nak baca Naz punya report on the gath.. baca la blog dia.

Gathering kedua pulak si Masy yang organize... venue, Taman Tasik Shah Alam....Antara yang hadir, Aku, Masy(with 2 friends), Anne, Acai, ND, Kurzz and Ema(with a friend). Gath kali ni srupa picnic and pot luck.... Sambil-sambil makan si ND dok snap-snap gambar.. kalo korang nak tau, si Nd ni professional photographer.. Kalo korang nak tgk hasil2 kerja dia... clik di sini. Actually ni merupakan kali petama aku bertemu diorang.. kecuali Anne n Masy la, so, macam segan sket la nak memeriahkan keadaan...... Dalam pukul 5.... kami pun berangkat pulang...... ikut hati mcm nak berkayak kat tasik Shah Alam tu.. tapi semuanya dah nak balik... malas la aku nak berkayak sesorang..... Lagi pun, hari macam nak ujan.. Again.. it was fun.....One for The Album(From Nd's Fotopages)
Ni Nd yang ambik jugak(Bila masa la hang ambik gambar ni Nd uit)
Apo ko buat tu Masy?

Anne tgh makan

Ema n Anne

P/S: More pictures will be upload by ND, kalo sesiapa yang nak tgk gelagat masy makan buah magga sampai nari2 sila la clik sini

13 comments:

Masy said...

woooooooooiiiiiiiiiiiiittttttttt~!
mau mati keee ubuh video tu aaaaaaa!! nak kene saman ni!huh

Sham said...

huhuhu.... hahahah.. nasib arrr

faisal said...

hahahaha slam..best2 video tu..bleh masukkan youtube tu..kekeke...yang joget2? hahaha

Sham said...

hahaha... ko tau.. 10 kali aku tgk pon still boleh gelak lagi

arianna adrizal said...

laa weiiiiiii, awat gambaq gue tgh mkn pun hang kasi tunjukkk!! adehh.. ;P

yg video tu xleh guna menda lain ke selain youtube?? org nk nengok gak! ;D

Sham said...

anne.. masaalahnya server opis awak dah block la... nanti balik saya try email ke yahoo awak...

Anonymous said...

hhhehehhe.. sham... seb baik sipi2 je masukd alam video tueh!!!!
~azerlma~

Sham said...

hehehe... sebenarnya nak focus kat awak... tapi nampak masy buat aksi menarik.... trus tak jadi

Anonymous said...

ehhehehheheh.. silap laa zoom kat saya..
tue laa.. cute lah tue.. "baby dancing video"huhuhuhu..
jgn marah shbatku masy!!!!
~azerlma~

Sham said...

hehehehe.. kalau saya zoom kat awak... saya tak post le kat sini... bukannya awak tau pon.. hehehehe

Noushy Syah said...

yeh yeh..Kak Masy buat dirrrty dancing ke belly dancing tu Sham??Muahahhaha...Nape Sham tak menari sama, baru arr hillarious..hikss

Sham said...

hahaha.. noushy... mana boleh la noushy, biar masy nari sorang dah la.... kalau sham nari ader yang pengsan lak nanti

ai said...

uwaaaaaaaaa....sampainyer ati tak ajak ai sama gi gathering.. nak gaks kenai kenkawan dlm nie... dah le umah ai tu dekatttttttttttttt sesangat ngan tasik shah alam... isk isk isk...sedey aaa