Thursday, September 28, 2006

Sahmuri Oh Sahmuri!!!

Assalamualaikum,

Letihnya, semalam n hari ni aku betul-betul letih.... badan aku lesu sangat, tanda-tanda dehydration.. Aku ni plak jenis yang kurang minum air... Time sahur segelas, berbuka pon segelas.... Nampaknya aku perlu minum lebih air lepas ni.....Ermm.... nanti lah... Tadi adik ku ajak aku berbuka kat Satey Haji Sahmuri, kajang... Aku pon ok jer lah. sbb lama plak rasa tak makan satey kajang... Kluar opis pukul 5.00, trus balik bersiap utk tunggu adik aku datang ambik.... pukul 6 dia sampai and gerak trus ke kajang... Seperti biasa lah, time2 macam ni, sure jalan jammed nak mampos... tambah bulan puasa plak.. semua tergesa-gesa bergegas pulang.... Luckily, kami sampai kat Kajang jam 6.50, so sempat la untuk membuat pesanan dan berbuka sbb service kat situ memang cepat....

Malang sekali bila dapat jer satey yang kami order (15 daging + 15 Ayam)... memang sungguh mengecewakan... Kecik nak mampos.... compare dengan sebelum ni, memang jauh berbeza.. sbb harga ayam n daging naik ka? Entah ler.. yang pasti memang tak puas la.... kalau sebelum ni 10 cucuk pon dah rasa mengah nak habis kan... ni 15 cucuk sorang pon tak puas. ditambah pulak kuahnya yang masin....Maybe lain kali aku tak pegi dah... aku rasa satey yang dijual kan Pantai Dalam ni pon lebih bagus... Memang satu kekecewaan bagi seorang penggemar satey seperti aku n adik aku ni....

p/s: ayooooo... puasa-puasa ni la keje makin banyak plak

Kejap jer abis ni

Jangan terpedaya... halus jer nii- ilusi optik

10 comments:

ai said...

awat jauh benar pergi sampai ke kajang sana?? kan ke ada francais dia kat Medan Mara tu... hehehe.. tak sangka plaks sate haji samuri tu dah kecik kecik... rasanya last skali ai makan.. masih bersaiz besor.. maybe sbb penangan bulan pose nie kot...

Masy said...

ade kisah pasal sate hj samuri ni via email. x penah baca ek..ermm..

Noushy Syah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Noushy Syah said...

wahhh setappnya makan satay...hahhahaa..akak Masy, Sham xtau agaknya fasal citer satay Hj Samhuri nih, muahhahaha..kang akak cite yea, mau dia termuntah wakakakkak!Tapi xtau arr betul ke cite tuh..hiksss, apa2pun Noushy terliot tgk gambar tuh ..yum yummy!!!

Sham said...

Ai... tak best la makan satey kajang kat tempat lain.. kena makan kat kajang jugak.. baru ader feel.. hehehe

Masy.... ala.. crita la macam mana pon.. i tak kisah... janji satey.. nyum.. nyum

Noushy... hehehe... cedap wooo noush... malang sbb kecik... so, tak brapa puas.... igt nak tambah lagi... tapi rasa mcm dah lewat plak...

arianna adrizal said...

oii..oii *wat sore sinchan* udah2 la tunjuk gambo sate tuuu.. meleleh ayaq liuq..

Sham said...

wakakaka.. sedap woo anne..perghh!!!!

ai said...

so, bila sham nak belanja ai makan Sate Kajang?? hehehe

Noushy Syah said...

hahhaha..sham...u nak ke makan bekas2 org punya kuah yang tak abis dikumpulkan semula, dah cicah2 dalam mulut entah siapa2 kuah tu dia jamukan semula untuk you nak? aiyooo..eRRRR...tu yg buat lagi sedap tuh muahahhaha!!

*kesahihan cerita tu tak pasti*

Anonymous said...

pehhh.. nengok gambo leh tergoda wooo...kena beli satay gak nie..hehehe

-ros-