Monday, December 05, 2005

Seminggu punya cerita

Assalamualaikum,

Oleh kerana aku busy baru-baru ni dan takder masa nak update blog, ni aku sum up aper yang dah terjadi dalam idup aku sepanjang minggu lepas
Ari isnin takder aper yang menarik, seperti biasa jer dengan keje-keje harian. Ari selasa JPB ader friendly match futsal dengan JPI, team lelaki JPB membelasah team lelaki JPI 8-3, manakala Team wanita JPB membelasah team wanita JPI 5-1. Abaikan team lelaki... sbb dah memang power.. hehehe... cuma aku terkejut dengan persembahan team wanita kami... memang ramai yang berbakat, nampak jer lemah lembut.. tapi bila tendang bola.. mak aaiiii.. dasat betul... Balik main futsal.. aku ngan mukh pi karaoke kat Yow Chuan... kami melalak dari pukul 9 sampai 11 malam.... tekak aku sampai sakit ler.... Sebenarnya dah lama aku ajak mukh pi karaoke... sajer nak test... selalu karaoke kat taiping jer... aku ni bukannya pandai nyanyi sangat.. slalu ajer lari tune... tapi mukh menampakkan ciri2 sorang kaki karaoke... hahaha...
Ari Rabu keje sampai pukul 8 malam, layan borak ngan mukh sampai pukul 11.... masing2 tgh jiwa kacau... buleh la clear sket kepala ni.... ari khamis takder yang best.. ari jumaat dapat PRIME.... PRIME ni sebenarnya indeks penilaian prestasi sepanjang tahun... Bender alah ni jugak la yang akan menentukan kuantum bonus yang akan diterima... aku dapat 4.01.. cukup makan je la pun.... Bonus dalam kuantum 3.00-3.25.. oleh kerana attendance semua ok.. kebarangkalian besar dapat 3.25 bulan.... lebih dari target aku tu.. nak watper ek ngan duit lebih ni.. huhuhuhu
Ari Sabtu ngan ahad tak byk aktiviti, aku lepak umah jer.. igt nak pi umah Kak As(manager aku) yang nak pi haji nanti.... malas le pulak sbb takder geng...

Adakah hidup ini satu perjudian? Andai menang dengan pertaruhan yang besar..... habuannya cukup lumayan..... tetapi risiko yang dihadapi juga begitu menakutkan....

7 comments:

salju said...

Ehemmm, dpt duit bonus tu boleh le masuk meminang tut tut tut.

Sham said...

sapo plak cik salju ni.... yang tut tut tut apa kejadahnyer?

Anonymous said...

hai marah pulak kee sham .. laa relex laa bang long .. jgn marah x2 nie tak baik tau senyum cikit .. haa kan elok tu ..

Sham said...

ish mana ader marah.. tak marah pon la... huhuhu

anakomak said...

perghhh leh ah banjer KFC,PIZZA, MCD.... ala apa le sangat berbanding bonus yg ko dpt tu... ekekkeke....

**ishh kena wat bebaik ngan bang long ni.. untung2 dia banjer makan besar muehhehe**

Sham said...

aper.. aperr??? kurang dengar laaaaaaa

Anonymous said...

ha kalo kurang dengar tu alamat tak lama lg la tu .... huhuhuhuhu.. opsssss .. laser pulak .. pizza kfc alaaa bukan luwak pon byk pon duit hang tu