Monday, March 13, 2006

Produktif??

Assalamualaikum,

I still think that there's not enough days in weekend.. what about if we make it three, rather than just 2 days now.... So many thing to do and yet, so little time.... Rasa macam banyak aku nak buat weekend lepas... tapi masa tak mengizinkan.... terpaksala aku posponed sesetengah benda... Pagi sabtu lepas, buat pertama kalinya setelah sekian lama... aku pi jogging kat Taman Jaya, P/J.... sib baik la tak ribut taufan time tu... memang terasa yang badan aku tak fit..... baru setengah round berlari kat taman tu.. aku dah termengah... Tapi alang-alang dah sampai.. aku kerah la jugak segala tenaga yang ada..... dapat la 2 round jogging.. pastu.. i did a couple of push up... main-main kat monkey bar tu macm monyet... baru la balik...... Sampai je umah, on Tv... alahai ader sure heboh lak kat tv... takder la Ninja turtle... Tutup Tv.. pi manji and basuh baju....

Lepas settle mandi dan membasuh... on Tv balik, layan la segala kartun yang ada sampai pukul 12... Pastu bersiap untuk kluar jap.. aku pi kat giant di Amcorp Mall... Did some shopping sket....dalam pukul 2 baru balik.... sampai umah, makan.. Bukak buku Da Vinci Code... baca sampai pukul 3 lebih, tetiba ujan lebat lak.... Ish ngantuknyer... on Theater sytem.... kluarkan mic... karaoke jap... sib baik ujan lebat... boleh kaber line.. hahahha... Lepas melalak.... tido jap... Pukul 5 on tv... tgk kartun sampai pukul 7.30... terasa lagi kekelakaran Sin Chan.... Malam tu pi Pasar malam, beli DVd citer Casanova, Dick and Jane dan Final Destination 3.... sempat tgk Casanova jer.. yang lain pending dulu.. sbb aku nak smabung baca Da Vinci Code... Baca sampai pukul 12 jer.. aku dah ngantuk... tutup lampu... trus lelap..


Ahad... malas nak pi jogging... next week la pulak pegi.... sambung tido.... celik jer mata..... dengar ajai dah on tv... Layan kartun le.. aper lagi... aku pon tumpang le sekaki... dalam pukul 12 baru mandi... lepas jer mandi... aku bukak Da Vinci Code balik... Sepanjang hari ahad tu... aku isi kan masa aku tgh baca Da Vinci Code..... I'm truly attach to this book.....


What can i say about Da Vinci Code by Dan Brown? Citernya memang best..... i got glued to this book, once i read the first page..... Aku tak pernah rasa macam ni punya xcited, maybe since i read Dragon Lance Chronicles dulu.... Citernya mengenai satu pertubuhan rahsia yang telah diamanahkan untuk menyimpan satu rahsia yang amat penting.... tentang kebenaran mengenai Christianity.... Tentu korang semua sedar yang masyarakat kristian menganggap nabi isa ataupun "jesus christ" adalah anak tuhan(kununnya) dan imortal(kekal abadi).... tapi Pertubuhan ini mempunyai bukti yang semua tu adalah propoganda gereja untuk mengukuhkan pengaruhnya. Perang yang hampir satu millenium lamanya antara pertubuhan rahsia ini dengan Gereja akhirnya hampir menuju kekemuncak bila 4 kakitangan tertinggi pertubuhan rahsia terubut, yang menyimpan rahsia itu telah dibunuh.... Tetapi salah seorang darinya telah meninggalkan beberapa Klu kepada seorang professor untuk bagaimana mencari rahsia tersebut....


Semasa aku membaca buku ni, aku terasa yang aku betul2 berada di France.... I'm truly absorb by this story... teringat balik kenangan aku bila membaca hardy boys dulu.... Sebenarnya aku tak habis baca lagi ni.... ade 100 pages lebih lagi.... hati aku melonjak-lonjak nak balik umah habiskan buku ni.... i will finish it today... no matter what.... Aku cadangkan kepada peminat-peminat novel yang berunsurkan Thriller.... dapatkan buku ni.... If u ask me.. i'll give this book 5 star max....

19 comments:

an0ushka said...

muahhahahha...finally....walaupun termengah2 tapi yg utama inisiatif tu ade dah kira cukup baik la tuh...try and work harder next week ....U'll feel better! Your spirit will boost up and your health status would be better! DO it on every w/end without fail..insyaAllah it works well then..n perhaps lessen the feelings of Monday blues....*wink*

Sham said...

Yesss... ma'am.. noush jadi personal trainer sham lah kalo mcm tu.. ekekekeke

ai said...

tu diaa..rajinnya jog... ada gaks member opis ajak ai jog kat situ lepas opis hour...tapi tak dan dan.. hehehe... biasa laa.. keinginan tu ada..cuma nak melaksanakan tu yg payah sket...

Anonymous said...

eii...mat kartun joging kat ne selalu? saya pun rajin gak jog..tp berlapik bantal lah..hahahha

Sham said...

ai.. jangan tangguh2... go on jer

ano.. tu jogging sambil kluar air liur basi namanya

Noushy Syah said...

wahhh...kalau dekat bole arr sham..mmg berkelayakan utk jd PT tuh hiksss....tapi dgn syarat my syg kena jadi coachnya, muahahhahhaha!

Sham said...

waaa.... nak sham kena buli dengan korang berdua plak

arianna adrizal said...

sham,
eee.. lamanya x pi taman tu. sy de pokok angkat kat situ tau. hehe.. ms stadi dulu kitorg de program tanam pokok kat situ, dorg panggil pokok angkat!

kwn sy pun ckp da vinci code mmg excellent! sy tgh nk abiskan deception point dulu br start da vinci code pulak ;)

Sham said...

ahaks... ader pokok angkat ek? nanti boleh tunjukkan kat saya tak kat mana... nak pi tebas.... hahahaha(ja'atnyer)
Memang best arr... rasa nak baca Angel and Demon lak lepas ni

arianna adrizal said...

sham,
eeee.. mmg jahat!! tp sib baek sy da lupa yg mana satu pokok angkat saya tu. ;P

dlm d star arini ada citer pasal author bukz tu, Dan Brown denies claims he stole ideas for his blockbuster 'the da vinci code' from 'the holy blood and the holy grail' published in 1982.

Sham said...

aik.. pokok angkat sendiri pon dah lupa ka? apo la....

tu la.. saya ada dengar pasal tu.. tak kisah la dia cilok ke tak.. janji citer tu best

arianna adrizal said...

i agree when he said,
'the ideas are the easy part. the hard part is getting them to work in the novel'
precisely!!

*bukan lupa, x ingat.. hehe

Sham said...

yeah.. bukan senang nak mengolah sesuatu idea tu menjadi novel yang baik.... Dah abis ke deception point?

arianna adrizal said...

blum, ada lg 100++ pages..

Sham said...

100 pgs? tak lama lagi le tu

arianna adrizal said...

a'ah, smlm sambil tgk tv smbil bc buku. ingat nk continue smpai kul 1 tp br kul 11 da fenin2 lalat.. o, smlm mkn ubat.. patut ar.
da abis ke da vinci code?

Sham said...

hahaha... take ur time... err makan ubat? tak sihat ke? saya dah abis lama dah da vinci code tu

arianna adrizal said...

wahh, abis sudah.. mesti pueh ati kan da baca smpai abis. a'ah x sihat sikit.

Sham said...

sebenarnya ending dia kureng sket la...