Tuesday, June 28, 2005

My family

Macam mana nak mula ekk... ermm.. Family aku, semuanya terdiri daripada 8 individu... Ayah aku, Yusoff bin Shaffie... Mak aku, Shamsiah bt Jalil... Aku... Adik aku no 1, Norazlan b. Yusoff.. Adik no 2, Norfaizal b. Yusoff.... Adik no 3, Norizuan b. Yusoff... Adik no 4, Norazhar b. Yusoff dan yang terakhir, Mohd Norazrul b. Yusoff.... ada perasan something tak? Ha'a... kami terdiri dari 6 adik beradik lelaki... Sbb tu mak aku sentiasa pening kepala melayan kerenah kami...
Ayah aku dulunya seorang pemandu teksi.... cakap ja nak jalan mana, semua tempat dia tau... bukan saja area taiping ni... ntah mana ceruk rantau pun dia tau selok-belok... kalau aku ni... sure sesat la... Mak lak, memang tabah orangnya.. sentiasa memberikan yang terbaik untuk anak-anak... dia tak makan takpa... janji anak-anak makan... Sib baikla.. tak sampai ketahap tu.... Untuk pengetahuan korang... Ayah aku lebih tua 10 tahun dari mak aku.... camna ek ayah aku ngorat mak aku dulu.... nak kena korek rehsia ni.. hehehe

Dari kiri Izuan, ayah, Azhar, Lan, Mak dan kat depan Azrul

Image hosted by Photobucket.com

Lan (sure dia bising kalo nampak gambar ni.. hehehe)

Adik aku yang no 1 ni umurnya 25 tahun, grad dari UPM dalam bidang Bio-industri.... sekarang ni tgh bekerja kat Technology Park Malaysia.... Bagi saudari-saudari yang terkenan lak kat adik aku yang ni.. sori la.. dia dah ada makwe.....

Image hosted by Photobucket.com

Faizal(macam samseng kampung dusun)

Adik aku yang no 2 dan 3 masing-masing berumur 21 dan 19 tahun.... yang no 2 tu kerja sebagai tentera udara.... skrang ni tgh training dalam bidang elektronik... abehla lingkup pesawat-pesawat TUDM nanti.. aku tak caya dia boleh repair kapal terbang... yang no 3 tu lak baru aja lepas abeh training TLDM... tak tau lak dia ambik bidang apa kat TLDM tu... takan nak repair kapal pulak kot.... Apa-apa pun, aku bangga dengan adik aku yang dua orang ni... walaupun masa skolah dulu boleh dikirakan sebagai samseng skolah.... Result exam lak lebih banyak kaler merah dari biru.... Aku bangga depa boleh pikir untuk masa depan.... daripada dok kerja tah apa-apa kat kampung tu... at least boleh gak diorang menyumbangkan tenaga untuk tanahair kita ni...
Adik aku yang no 4, tahun ni nak ambik SPM... aku tgk dia ni boleh berjaya dalam pelajaran... result pun sentiasa bagus.... cuma jgn jadi macam aku dah la.... bila aku balik cuti aja... mesti nak test aku... sib baikla boleh gak jawab.... cuma byk gak yang lupa.... kena ulang-kaji balik.... jadi keja pulak dah... tapi maruah kena jaga gak la... hehehe...

And lastly, Azrul... yang paling bongsu ni baru darjah 5.... of coursela yang paling manja... mintak apa2 pun.. senang aja dapat..... mana taknya.. abang-abang ramai dah keje... dia paling rapat dengan Lan.... sbb lan yang jaga dia masa dia kecik dulu.... Kalau dengan aku.. sorila.... tak kasi muka beb.. hehehe... Okla... itu la serba sket tentang family aku.... walaupun sederhana.... kami sentiasa happy...

14 comments:

Anonymous said...

dari sharis ni

wahh..ramai adik laki hang..boleh buat team bola..tapi jangan jadi terrosist dah..hehe..gurau..jangan marah,nanti kena jual..aku ada 1 adik laki..yang lain 2 adik pompuan.

lagi susah mau jaga adik pompuan dari lelaki..hang tau tak sam..

jangan sekandang badak lagi senang nak jaga adik pompuan..besar tanggungjawab tu..

bagus la adik2 hang masuk TLDM..depa berjaya gak..

satu hari kita juga pasti akan berjaya gak tau..tunggu masa tu..tapi usaha kena ada la kan..

kalau dok kangkang aja..tak dapat apa la..

ok..nanti2 aku komen lagi..nak start keja ni..

Sham said...

rajin gak hang mengomen dalam blog aku ni.... buat la satu blog.. nanti aku boleh kasi komen dlm blog hang pulak.... baru la best

Anonymous said...

aku teringin gak nak komen dalam blog hang ni, tapi hang dah 'teradvertised' gambo aku, jadi segan la pulak... aku rasa aku kenai hang dah berpuluh tahun, baru ari tahu hang tak dak adik pompuan, ceh tak boleh la angkat jadi bang long cam ni.. kan sharis kan...

Sham said...

oit... hang sapa? aku tau.. ni mesti ajai.. hehehe

anakomak said...

muehhehe oppsss lorr baghu ja nak ngorat adik ko ishh.. awat cepat no dia dapat aweks.. muhehehe..btw.psstt 'bang long', balik kg nnt kem salam kat adik ek.. :p

peace brother.. opocot mak ko.. ishh.. lupa lak kem salam kat ayahbonda jugak ya ahaksss..:p

Sham said...

uik.. igt sapo tadi yang kasi komen... hehehehe...

anakomak said...

ala 'bang long' ni ishhhh jgn ah wat2 x tau laks ahaksss :p

Sham said...

uik!! ceh.. tiba2 pulak bang long... bila masa plak jadi adik aku ni? hehehehe

anakomak said...

erkkk sejak terpandangkan wajah adik mu.. muahhahhhahahaa :D

Sham said...

ceh.. macam tu pulak.. apo la...

anakomak said...

ahakssss,,,

peah said...

mamat ni macam pernah kenal la. kalo tak silap dia ni dulu keje jusco. penat aku berdating ngan dia, dia tinggal macam tu aje....boye besaq ni..

Sham said...

hahahaha.. aper la peah ni... hehehe.... long time no see, anak brapa skarang? heheh

s2m3r said...

ni peah mana pulak..sabo jerlah..ada gak awek ko nama peah yer