Tuesday, May 23, 2006

Attention Young Professionals

Assalamualaikum,

Hari ni aku nak memperkenalkan korang dengan satu projek team yang aku baru sedar akan kewujudannya beberapa hari lepas.... Projek Tekad. Apa dia sebenarnya Projek Tekad nih? Ia adalah satu projek pembangunan masyarakat yang dibangunkan dan dikemudi oleh golongan profesional muda, dibawah naungan PROMUDA(Young Professionals Chamber Malaysia)... Projek ni ditaja sepenuhnya oleh RHB.
Aku tak pandai nak cerita banyak tentang diorang ni, sebab aku pun baru tau.... Tapi aku kagum dengan matlamat serta komitmen yang diberikan.... Rata-rata mereka yang terlibat adalah golongan professional, seperti pensyarah, consultant, doktor mahupun executive... Mereka-mereka yang dianggap telah berjaya dalam masyarakat... Diorang ni mengadakan program-program motivasi untuk pelajar-pelajar sekolah menengah(form 4-5) yang dianggap kurang berkemampuan..... tetapi berkemahuan untuk belajar... Diorang akan bertindak sebagai "abang" atau "kakak" dan "role model"kepada pelajar-pelajar ni... It's a way for them to contribute something to the society... Mengikut apa yang kawan aku(yang terlibat secara langsung dengan projek ni) cerita.... Dia memang seronok, bila dapat menolong pelajar-pelajar yang kurang berkemampuan ni.... Dapat memberi semangat pada diorang... dapat memberi galakan serta dorongan...... It's feel great... Furthermore, it's the best way to work outside ur world...
Pada sesiapa yang berminat untuk mengenali group ni or perhaps one day interested to join, jangan memalu utk masuk blog diorang http://projektekad.blogspot.com/
Sori sebab aku tak pandai nak mengulas tentang diorang ni... why not u all check it out by yourself.

p/s: This week ada X-Men 3 plak.... kena booking tiket sesiap... any takers?

2 comments:

ai said...

Hmm...dah tgk dah blog projek Tekad nie...nampak mmg menarik.. tapi tu laa..takut tak dapat bagi full commitment.. kalau ai masih bujang..sure senang sket.. laa nie kena laa minta izin dulu... sronoknye kalau dapat involve...

Sham said...

ala ai... jangan involve tu pun ada yang dah kawen... contohnya my friend tu... dia bawak wife dia skali.... 2-2 involve dalam projek tu.. smentara ai takda anak lagi nih.... i think still okay... just a 2 days programme