Monday, May 22, 2006

Kucari Damai Di Hati -Gingerbread

Mengapa kau tergamak sungguh
Memperdaya harapan ini
Tunas kasih yang aku semai
Racun berbisa yang kau sirami

Beginikah balasan cinta
Manis kata di bibir saja
Lembut lidah mengukir janji
Segunung mimpi berkecai kini

Sesalan tidak terucap
Bila kau berubah sikap
Ku sedar siapa diri ku
Kau buat tempat berteduh

Semoga engkau bahagia
Di samping kekasih baru
Andainya engkau kecewa
Janganlah kau cari aku

Biar saja aku sendiri
Yang mencari damai di hati
Airmata basah di pipi
Tak mungkin dapat membasuh luka

Lagu ini ditujukan pada sesiapa yang rasa dirinya dikhianati...
Nak cakap tentang aper ek.... Ermm, petang semalam, seperti yang dirancang, aku pi tgk Da Vinci Code kat Bukit Raja, Klang.... nak ulasan? tak payah la... aku bukannya pandai nak buat ulasan filem ni... Cuma saranan aku kepada peminat-peminat filem genre action adventure nih, jangan la segan silu mengunjung pawagam yang berhampiran... Nak kunjung pawagam yang jauh dari umah macam yang aku buat pon takpa.... Cerita ni memang penuh dengan kontraversi, sebelum ditayangkan lagi kerana mempertikaikan kesahihan Agama Kristian sekarang..... Walaupun ada ura-ura yang menyatakan pihak gereja meminta penganut-penganut agama kristian memboikot tayangan filem ini, tapi apa yang aku nampak, ramai gak penonton yang aku pasti beragama kristian.....

p/s: Kalaula ada filem yang memperolokan Agama Islam... pasti ada pawagam yang akan Dibom.... perlukah?

8 comments:

Anonymous said...

haiii ,, awk nie antu wayang betui ya,, rajin pi jejauh semata x2 nk tgk wayang..

lagu nie aduhh lg sekali gagal ,,,,,

Sham said...

skarang summer kat barat... so, banyak filem2 best yang kluar.... jadi, kita pon terasa la bahangnya...

arianna adrizal said...

sham,
sy da tengok! well apa yg bole sy katakan,... I LUV tom hanks!!

* so annoying bila bebudak sekolah yg sekali dlm cinema tu gelak kuat2 bila tau ttg keturunan sophie..

*err.. apa jd dgn lagu yg sy tanya aritu? sure x jumpa nih.. hehe.

Sham said...

hehehe.. Tom Hank is a great actor... every movie yang dia blakon sure best...

p/s: sleepless in seattle tetap dihati.. pada saya, cerita terjiwang yang paling best

Sham said...

lagu ari tu tak jumpa la... tak femes kut.. hehehe

arianna adrizal said...

sape ckp x femes??!! femes arrrr..

Sham said...

ye ke.... apasa saya tak tau plak ni.... cari pon tak jumpa2

ai said...

wah sham..awak dah tgk citer dia dah?? cepat tul..siap tgk kat panggung yg dekat ngan umah saya.. ishh..ini tidak adil!!!! hehehe.. saya ada plan nak tgk gaks..tapi tak sure bile..kena tgk bila hubby ada kelapangan.. gitu gaks saya.. kebelakangan nie memasing bz amat.. emm..awak dah baca gaks kan buku dia?? mana best..baca buku or tgk kat wayang??