Monday, February 13, 2006

hujan 3

Hujan

Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi...

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini

Hujan yang turun bersama air mata
Bersama pedih, bersama rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi...

Kenapa aku kluarkan lagu ni? First of all sebab sekarang ni dah start musim ujan.... dan sebab ada memori yang aku tak dapat lupakan berkaitan dengan ujan ni..... Hati aku sayu setiap kali dengar lagu hujan ni.... sekarang ni pon dah mula sayu.... tak tau nak taip apa dah.... tiba-tiba plak ilang idea akibat kesayuan yang melanda.... ish.. jiwa kacau betul la.....

Flash back.... wuing.. wuing....(ala-ala kabur gitu)
Jumaat lepas, dalam pukul 6, aku, kak anim ngan ejon pi melawat redbox kat sogo.. apa lagi karaoke la... aku rasa receptionist kat situ dah kenal aku.. nampak jer muka aku dia dah mula senyum-senyum simpul..... Kami ambik pakej 3 jam.. 25 hinggit sorang, siap buffet lagi... pergh.. puas hati beb.... Boleh la melalak sampai terkeluar anak tekak... Dah dekat 2 jam kami menyumbangkan suara... Husband kak anim sampai, kami pon membuka ruang la untuk dia menghiburkan kami plak.... apa yang aku dengar lepas tu, betul-betul membuatkan aku tetiba plak hilang confident untuk memegang mike lagi..... memang OTAI beb..... mendayu-dayu suara dia bila mendendangkan lagu Biar bulan berbicara tu(betul ke tajuk ni) Sebijik macam suara Ibno riza..... Memang best bangat... daripada 10..... aku bagi 9 1/2 lah.... begitu jugak lagu-lagu lain yang dibawa selepas tu... memang best..... sampai jer turn aku... tangan aku dah menggigil... tak boleh pegang mike dah... tapi aku hayun le jugak..... lama2 baru ada sket keyakinan.... tune tetap lari la...
Hari sabtu takder yang best, aku lepak umah layan movie jer... cuma ari ahad baru aku kluar umah pi nengok wayang... ngan.. ermmm.... ngan saper ek.. tetiba ilang ingatan plak...... saper yang rasa dia nengok wayang ngan aku smlm, angkat tangan... Kami tengok citer buli balik.... best citer tu..... memang kreatif la Afdlin ni.... Adey, lapo plak... mau pi makan la.... Chow....

9 comments:

Anonymous said...

haiiiiiii awkkk alhamdulillah smpay ker mesia .. ujan best jugak lagu nie meningat kan kepada seorg insan ..

Noushy Syah said...

wahhhh..Ujan lagi....sini pun tgh ujan ni sham..dah le 0 degree kat luar tambah ujan, lg le dingin sampai ketulang hijau....

Wahh..sham suka karaoke yea?emm mesti setapp suara ni ek?Bole arr masuk msian idol tak?hikss kan pencalunan sedang dibuka nih..n0uhsy tgk dkt blog Pixie ade sebut fasal ujibakat ..macuk arr..apa lagi?hiksss..mana tau menang boleh nyanyi kat Albert Hall nti..muahahhahaha

Sham said...

ish.. pi karaoke sesuka jer pon.... takder la sampai nak masuk pertandingan... suara pon tak sedap.. slalu lari tune

Sham said...

hai.. anony.. mcm mana medan? best?

Anonymous said...

hai awk .. ok best jugak .. tapi best lg negara kiter sendiri. kalo ader rezeki nak pegi ker jakarta pulak ..

ai said...

wah sham...tangkap feeling ek... hehehe..sekali sekala apa salahnya ye tak? so, dah kebah laa nie dari demam ek?? siap leh layan karaoke lagi tu..

Sham said...

Demam.. eh bila palk sham demam? sham rasa nak demam jer... tapi tak sempat pun demam dah ok... ai dah pndah ke hq ke?

ai said...

tak lama dah lagi kena pindah.. isk isk isk...sedeynyaa...

Sham said...

hahaha... jumpa di sana... sana..... sanaaaaaaaaa