Monday, November 07, 2005

Assalamualaikum.....

5 Syawal, ari ni dah start keje..... kepala still dok ingat kampung lagi, bagi aku, Aidilfitri tahun ni adalah antara yang bermakna. Compare ngan last year... this year aku banyak sket bergerak dari dok umah ajer.... dulu aku sampai penah kena brand sebagai suri rumah sepenuh masa..... Apa kena, aku pon tak tau.... balik-balik ajer kampung.. aku dah tak leh dok umah.... malam mesti nak kluar.... aku mula join ngan bebudak kampung aku... walaupun aku paling senior daripada sesemua tu.... tapi still boleh enjoy.... lepak kedai mamak, pi karaoke... pusing2 lake... banyak ler jugak aktiviti aku..... jangan kater mak aku.... aku pon tekejut gak.... macam tak caya jer aku leh join diorang.... sebenarnya ok gak aku buat cenggitu.. boleh ler aku monitor pergerakan 2 org adik aku yang slalu join diorang... nak tau gak aper yang diorang slalu buat balik lewat2.. alhamdulillah takder benda yang tak sihat..
1st Syawal aku pusing2 umah kekawan aku kat kampung tu.... termasuk la umah cik tipah kat kamunting... sempat gak la pekena dia... maklum la, dia bukannyer cam aku pon... aku suruh member aku nyamar jadi aku... sian gak tgk muka dia terpinga-pinga... bila mak dia dah tanya yang mana satu keje bnm... terpaksa la aku angkat tangan..... tak elok woo tipu org tua...... best sembang ngan abah cik tipah kita ni... banyak citer yang kluar... lebih kurang sejam gak ler dok kat situ...... kalo tak sebab ader umah yang perlu dilawati lagi, silap2 sampai maghrib.. huhuhu
2nd and 3rd syawal aku aku lebih banyak dok umah jer... tunggu orang dtg umah lak... 4 syawal aku dah kena balik kl..... member aku, Rohaidi tumpang aku balik kl.... tah aper bala, moto aku pancit kena paku kat rawang..... aku ngan dee dah mati kutu... igt nak tolak sampai exit Rawang.... sib baik la, belum sempat tolak, ader orang berenti untuk tolong kami.... Dalam kepala aku, ni mesti melayang dalam Rm30.... rupanya diorang mintak harga tiub jer.. rm5... aku tak sampai hati lak.. aku ulur ler Rm20...... Aku ngan Dee tekejut gak.... tak sangka ader lagi org yang mcm tu dalam dunia ni lagi.. igt dah pupus........ Thanks guys....

Sungguh aku terpegun.. sungguh aku terpana dengan keayuanmu.... namun siapalah aku untuk miliki bunga yang layak dijadikan perhiasan istana.... untuk miliki keayuan itu? Biarla aku sekadar pemerhati... melihat keayuannya dari jauh.... untuk ku miliki? Hanya mimpi...............


Pergh!!!!... karat siot.....

4 comments:

tipahvogue said...

mueskeskeskes...ada ati mo nyamar kunun! huh!!! :P

neway, toche memanyak ek duit raya tu! next year mo lagik tebal taw! muahahahahaha

Sham said...

mau tebal lagi kah? next year saya kasi lagi lebat... dgn syarat cik tipah mai umah la... huhuhu

anakomak said...

korang kawen je dowang x yah susah2 kasi duet raya... ahaksss :D

Sham said...

kpala hotaq hang.. huhuhu....