Monday, January 23, 2006

Karaoke & Wayang

Assalamualaikum,

Hari ni start balik keje... seperti biasa la... on monday... mula la dengan monday blues.. nak bersiap ke keje pun berat jer.... tapi aku gagahkan jugak... sampai terlebih awal pulak. Pukul 6.50 dah sampai opis. Namun begitu, kesegaran citer Long Khong masih bermain dalam kepala aku ni... Sebenarnya semalam(hari ahad) aku, Ajai, zura ngan Suen adalah antara umat-umat yang menyemakkan lagi panggung kat midvalley tu... Lama jugak aku nak ajak Zura tgk wayang, al-maklum la... boleh dikatakan lama jugak aku kenal dia... sejak dia dok tanam anggur kat Ipoh lagi... sampai la keje kat sini.... Semalam first time aku jumpa dia.... Suen aku dah penah jumpa sebelum ni... Apa yang boleh aku katakan tentang citer ni? Hermmmm...... memang Class... walaupun tak brapa nak seram.... tapi jalan citernya sungguh menarik..... Sekali-sekala dalam panggung tu terdengar suara Suen ngan Zura tgh dok discuss pasal citer tu... Aku plak dok intai-intai apa yang depa dok buat... mana nak tau kot dah menyorok bawah kerusi..... abis wayang, kluar pi food court... igt nak makan, perut aku dah lapo giler.... Zura ngan Suen diet plak.... Ajai dah makan lak.... Adey la... takan aku nak makan sesorang... tahan jer la.... macam tak besa puasa ye tak.... lepak lebih kurang setengah jam(atau lebey ek), kami pun gerak balik..... aku singgah jusco jap... beli air ngan roti.. boleh bedal kat umah nanti.......

Falsh back ari jumaat... Balik keje.. aku, Raizon(opismate aku) ngan Kak Anim(manager aku) membuat lawatan muhibah ke pusat karaoke Redbox, Sogo.... kami dah plan sejak minggu lepas lagi.... mula-mula farah nak join jugak... tapi apakan daya.. keje telah menjadi penghalang..... pukul 6 tepat.. kami gerak dari opis dengan Trajet pejuang kak anim.. sib baik jalan tak sesak.... sampai dalam 6.15... Saampi jer.. terus memilih pakej yang ada... mahal gak kat situ... tapi sound system dia memang best la.. suara sumbang pon boleh jadi sedap wooo......Sebenarnya kak anim saja jer nak join lepak-lepak ngan kami... tapi atas desakan dan paksaan... terpaksa gak la dia memilih beberapa lagu oldies untuk didendangkan.... Si ejon plak aku tgk memang tak segan silu memilih lagu.. maklum la dah biasa masuk karaoke... aku plak baru second time kat kl ni... kat tepeng dah bertime-time pun... hehehe.... cukup sejam... kami pun check out... dapat gak aku bedal lagu Langkah Seiringan-exists sebagai penutup..... Sebelum balik..... shopping jap kat center court sogo tu... ader sale tu......

Rindu.... mengapa sering datang tanpa diundang..... mengapa sering hadir kala kesepian.... namun, indah sungguh bila disergah rindu.... lagi indah bila rindu berbalas.

11 comments:

Anonymous said...

salam nice weekend .. harap ia berterusan .. ceria kan hari mu .. hohohoho.tp bila baca hat entry last sekali .. tu laaaaaaa ..

Sham said...

entry last skali? yang mana ni?

Anonymous said...

laa hat windu tu hikhikhik...pada sapa plak windu nie??????.opssssss lupa lak sesapa pun berhak utk windu pada seseorang ,kan ..

Sham said...

ermmm... pada siapa tu... tak payahla cakap, rehsia... hehehe..
betul tu... hak memasing... tapi bestkan kalau orang yang kita rindu tu pun rindu kat kita.. ahakssss

Anonymous said...

Saatnya ku berkata mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Dan bila hatimu termenung bangun dari mimpi2mu
Membuka hatimu yang dulu cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari semua rasa yang kau beri


lagu nie .. best tau awk .. hohohoho.. oo resia yea tak pa janji awk bahagia .yup tul tu ,kalo kiter windu kt org pastu org tu pun sama windu kiter..huiii bahagia nyer rasa ..

ChikaDior said...

karoke? ehehe

Sham said...

eh... siap nyanyi plak... takper.. janji eppy

Sham said...

hai chikadior.. susah benor nak menyebutnyerrr... welcum

Anonymous said...

huiiiiiii . saya tk reti nyanyi laa. kalo awk tu lain ler ..tau nyanyi . yea yg penting kiter hepi .walaupon susah ati .. orang mana tau oooo .. hohoho..

ai said...

emm..rajin gaks ye pi karaoke.. ai tak pernah langsung jejak ke mana2 karaoke.. even kat umah pun tarak.. yang rajin nyanyi karaoke.. hubby ai je..tu pun dia ada studio kat opis dia.. boss dia slalu gaks laa wat pertandingan karaoke... hehehe..

apa yg menariknya ek karaoke nie??

Sham said...

menarik tentang karaoke... susah nak explain... kena pi dulu.. alami sendiri.... baru tau mcm mana punya best... hehehe