Thursday, January 05, 2006

Kemalasan Melampau

Assalamualaikum,

Semalam aku betul-betul rasa malas... aku tak tau nak mula kat mana... keje aku banyak yang pending... aku perlu settlekan semua ni sebelum 25/1 ni.... Sebab on that date, manager aku dah masuk opis.. tak mau la bila dia masuk nanti banyak keje yang pending.... This coming Gong Xi Fa Chai pun, dah tentu banyak keje yang menanti... dengan tukaran wang pun dah sure aku yang kena buat... Sebelum ni aku cuma assist Kak Midah... tapi sekarang semenjang dia dah tukar ke unit lain... semua aku kena uruskan sendiri...
Next week, on the 10 of Jan.. kita semua akan menyambut Aidiladha.... a.k.a hari raya korban.... aku dah ambil keputusan untuk tak balik kampung.. tapi tak tau jugak... bila-bila masa aku boleh ubah keputusan.... kalau nak balik jugak.... aku kena la ambik cuti hari isnin and rabu.... Awal-awal lagi aku dah inform mak aku yang aku tak balik... tapi aku akan balik selama seminggu masa chinese new year... Adik aku, Lan pun tak balik.. dia kena balik Kelantan dengan wife dia.... sure sunyi la umah aku dipagi raya nanti.... takper.. mak aku pun dah biasa, sebenarnya dah 4 tahun aku ngan lan tak balik kampung raya korban.....
Aku dah start turun gym semula masa lunch hour semalam.... dah lama aku tak berpeluh.... badan pun dah rasa lemah... Dapat la main badminton 2 set... walaupun dibelasah oleh team Man ngan Ali... tapi aku ngan kak Midah memberi tentangan sengit... Walaupun Kak midah tu perempuan... dia banyak memberi tunjuk ajar cara-cara paling baik untuk mengawal gelanggang.. dia banyak pengalaman....

Manusia ni memang unik... banyak tabiat.. banyak ragam... banyak pulak pe'el... kita tak semestinya sehaluan untuk berkawan...belajar menerima, sebab setiap orang ada kelebihan dalam kekurangan.....

8 comments:

ai said...

hmm...uniknya manusia terletak pada diri individu tu.. betul cakap sham.. kalau kawan kita nak kan kawan dgn kita tp dengan syarat kita ikut macam mana yang dia nak...tak perlu la rasanya kawan dengan orang tu.. nanti akan nyusahkan diri kita..

for me.. i am who i am and you are who you are..once it's changed.. hilanglah keunikan manusia tersebut..

Sham said...

betul tu ai.. tak payah la nak hipokrit untuk mendapat kawan... yang paling penting.. tolak ansur dalam menerima kekurangan memasing

Anonymous said...

salam .. terima la kekurangan seseorang tu .. walaupun ia tk semulia anda . selamat hari raya korban sham ..

Sham said...

selamat jugak cik anonymous

Anonymous said...

selamat utk awk jugak ...

anakomak said...

selamat tuk bang long... ekekek....

psstt selamat apa ek *wink*

ai said...

Brapa banyak selamat daaa... hahaha (^_^)

Sham said...

semuanya selamat la..hehehe